Profesorii suceveni vor fi prezenti la probele de BAC, dar nu vor incheia anul scolar


Intră acum și în grupul de

Data declanşării grevei generale, 31 mai, coincide cu prima zi de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă – proba C, a candidaţilor la examenul de bacalaureat. La nivelul judeţului Suceava, profesorii au anunţat că vor participa la proba C pentru că, din moment ce situaţia şcolară nu va fi încheiată, prezenţa sau absenţa lor la probele de bacalaureat nu va afecta în niciun fel protestul în sine.

Aceasta soluţie a fost găsită pentru că, dacă până la finalul anului şcolar se va identifica o cale de a rezolva conflictele între profesori şi guvernanţi, atunci elevii nu ar fi afectaţi, notele de la bacalaureat fiind valabile. De asemenea, nu vor fi trecute notele în catalog, ci în caietul profesorului, astfel încât, până la finalul anului şcolar să nu se poată încheia situaţia şcolară a elevilor.

„Din ce am discutat, profesorii suceveni vor fi prezenţi la probele de bacalaureat pentru că, oricum, la final de an nu se încheie mediile, iar anul şcolar va fi blocat”, a declarat Constantin Cernica, liderul Sindicatului Judeţean “Spiru Haret” Suceava, care numără peste 8.600 membri. Acesta a precizat că procentul profesorilor suceveni care s-au declarat a fi de acord cu declanşarea grevei generale în cadrul referendumului organizat luna trecută este de 80% la nivelul sindicatului pe care îl conduce, însă acum, după ce s-a anunţat reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor, procentul este mult mai mare iar numărul celor care vor participa la proteste a crescut simţitor.


Intră acum și în grupul de