Detaliile tragediei de la Ilișești: Adolescentul încerca să înoate cu ajutorul unor PET-uri și s-a scufundat tocmai la mijlocul iazului. Prietenii lui au solicitat ajutorul autorităților peste aproape o oră de la incident


Intră acum și în grupul de

Primele cercetări în cazul adolescentului care s-a înecat duminică, 18 iulie, într-un iaz din Ilișești au scos la suprafață unele detalii delicate.

Astfel, adolescentul de 15 ani a mers împreună cu trei prieteni s-ă se scalde într-un iaz privat. Pentru a pătrunde pe terenul privat, ei au trecut pe sub gardul ce împrejmuiește proprietatea. Faptele au avut loc în jurul orei 12:30.

Foto: ISU Suceava

Unul dintre ei, adică adolescentul de 15 ani, nu știa să înoate. Cu toate acestea, el a intrat în apă și se menținea la suprafață cu ajutorul unor PET-uri.

În aceste condiții, el a ajuns tocmai la mijlocul iazului care, potrivit ISU Suceava, are în unele zone adâncimea de 3-4 metri.

În jurul orei 13:00, adolescentul s-a panicat, a scăpat sticlele de plastic și s-a scufundat. Prietenii au încercat să-i sară în ajutor, dar nu au reușit să-l scoată la suprafață.

După mai multe încercări, la ora 13:50, unul dintre tinerii a apelat 112.

După cum am menționat anterior, pompierii militari au reușit să-l scoată la mal pe tânărul care deja era fără suflare. Echipajul SMURD a încercat timp de 45 de minute să-l readucă la viață, însă fără a reuși, constatându-se decesul.

În urma examinării cadavrului nu au fost identificate urme de violență, însă cauza exactă a morții va fi stabilită de legiștii suceveni. Totodată, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar privind ucidere din culpă.


Intră acum și în grupul de