Cod portocaliu de inundații până marți seara și cod galben până miercuri seara în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor a emis, luni, avertizări de cod portocaliu și cod galben pentru județul Suceava.

Astfel, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, INHGA a anunțat că a instituit avertizarea cod galben de luni 19.07.2021 ora 12:00 până miercuri 21.07.2021 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice Suceava în judeţul Suceava, Moldova în judeţele Suceava şi Neamţ, Bistriţa în judeţele  Suceava, Neamț, Harghita şi Bacău și Siret, respectiv afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţӑ cu râul Trotuş în judeţele Suceava, Neamţ, Botoșani, Iaşi, Bacău şi Vrancea.

Totodată, a fost instituit cod portocaliu de luni, 19.07.2021, ora 14:00, până marți, 20.07.2021 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice Suceava în judeţul Suceava, Moldova în judeţele Suceava şi Neamţ, Bistriţa în bazinul amonte de Acumularea Izvorul Muntelui şi afluenţii aval Acumularea Izvorul Muntelui în judeţele Suceava, Neamț, Harghita şi Bacău.

Potrivit INHGA sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APӐRARE.

În spațiul hidrografic Siret, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Suceava și Neamț, arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de