Spitalul Judetean a facut demersuri pentru un post fix al Politiei Comunitare la UPU


Intră acum și în grupul de

Cu sume atrase în totalitate din sponsorizări, de peste 100.000 de dolari, venite în principal de la cele două firme care îşi desfăşoară activitatea în incinta unităţii spitaliceşti judeţene, EXPLORA şi SYNEVO, Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a fost modernizată.

Lucrările au pornit de la facilitarea accesului ambulanţelor pe poarta principală, cât şi pe rampa de acces a UPU. În acest fel, intrarea principală a fost destinată exclusiv ambulanţelor şi altor vehicule din structurile de urgenţă, fiind lărgită şi modernizată, pentru a scurta timpul de transport al pacienţilor la urgenţe. S-a realizat şi o bandă specială pe calea de acces, pe care au dreptul să circule doar aceste vehicule.

În paralel, întreaga secţie a fost modernizată, astfel că UPU Suceava se află la nivelul clinicilor performante din ţară.. Pereţii şi pardoselele au fost placate cu materiale speciale pentru unităţile medicale, au fost refăcute zugrăvelile, s-a adus mobilier nou. Uşile au fost schimbate şi adaptate la dimensiunile tărgilor şi cărucioarelor de intervenţie. De asemenea, s-au amenajat 60 de locuri pe scaune destinate bolnavilor şi aparţinătorilor.

Toate lucrările au fost realizate din sponsorizări, neafectându-se în niciun fel alocaţiile bugetare ale unităţii pentru activitatea spitalicească.
La nivelul secretariatului unităţii spitaliceşti judeţene, va fi organizat un serviciu de preluare a reclamaţiilor pentru cei nemulţumiţi, dar cei care se prezintă în această unitate şi aparţinătorilor acestora sunt rugaţi să respecte regulile stabilite, începând de la prezentarea la ghişeul de triaj, până la internarea în secţiile de specialitate sau trimiterea în tratament la domiciliu.

Pentru asigurarea ordinii publice în Unitatea de Primire a Urgenţelor, au fost făcute demersuri pentru aprobarea unui post fix al Poliţiei Comunitare, care să contribuie la evitarea unor evenimente nedorite, de genul celor petrecute la alte unităţi spitaliceşti din ţară.

Activitatea din Unitatea de Primire a Urgenţelor este de altfel monitorizată îndeaproape de managerul Spitalului Judeţean şi de directorul medical prin intermediul unor camere de luat vederi. Însă aceştia ţin să precizeze că nu au fost instalate pentru pândă, ci pentru a se putea interveni rapid atunci când apar disfuncţionalităţi de genul aglomeraţiilor, a cazurilor de maximă urgenţă dar şi a reclamaţiilor.


Intră acum și în grupul de