Un tânăr din Straja, fără permis, ce conducea o motocicletă furată din Italia, a încercat să scape de urmărirea poliției, dar a ajuns cu motocicleta în decor


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 18 ani  din Straja este cercetat penal după ce a fost depistat de polițiști conducând fără permis o motocicletă furată din Italia neînmatriculată.

Astfel, vineri seara în jurul orei 20:00  o patrulă de poliție din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier pe DJ209G, pe raza comunei Brodina în Falcău a observat pe direcția Straja-Ulma, circulând două motociclete, cea de-a doua neavând plăcuță cu numărul de înmatriculare, iar motociclistul nu purta cască.

Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase, dar conducătorul motocicletei nu a oprit ci chiar a mărit viteza.

Polițiștii au intrat în urmărirea motocicletei folosind semnalele acustice și luminoase și folosindu-se sistemul de portavoce motociclistul fiind somat.

Conducătorul motocicletei și-a continuat deplasarea pe DJ209G, virând stânga pe drumul forestier ”Ascunsu”, iar la un moment dat motociclistul a pierdut controlul motocicletei și a intrat în decorul de pe partea stânga a sensului de mers.

Acesta a fost imobilizat și încătușat pe loc fiind identificat ca fiind un tânăr în vârstă de 18 ani din comuna Straja.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date europeană a rezultat faptul că motocicleta este înmatriculată în Italia și figurează ca fiind furată din data de 30.05.2012.

Motocicleta  a fost transportată și indisponibilizată la sediul Poliției Orașului Vicovu de Sus în vederea continuării cercetărilor, iar în acest caz se continuă cercetările cu privire la infracţiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de