Elevii suceveni vor invata si anul scolar urmator de pe manuale vechi si uzate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Bugetul alocat judeţului Suceava, de Ministerul Educaţiei pentru achiziţia de manuale şcolare pentru anul şcolar următor reprezintă doar jumătate din necesar. În aceste condiţii, şi în anul şcolar 2010-2011 doar elevii din ciclul primar se vor bucura de cărţi noi, în timp ce elevii de gimnaziu, se vor folosi de manuale vechi şi uzate, moştenite de la colegii mai mari.

Asta s-a întâmplat şi cu manualele folosite în acest an şcolar, când banii alocaţi de Ministerul Educaţiei pentru manualele şcolare au asigurat circa 75 la sută din necesar.
Potrivit şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, ministerul a alocat anul acesta, pentru manualele gratuite 641.000 lei, bani din care s-au comandat la edituri 136.000 de manuale. Banii sunt cu 300.000 lei mai puţin ca în anul precedent, în timp ce necesarul pentru elevii judeţului Suceava este de 1.200.000 lei, spune inspectorul general.

„IŞJ a alocat sume pentru fiecare unitate şcolară, conform numărului de elevi, luând în considerare, cu prioritate, asigurarea integrală cu manuale pentru elevii de clasa I, retipărirea manualelor de clasa a VIII-a, pentru disciplinele la care se susţine evaluarea naţională, şi retipărirea manualelor de clasa a IX-a şi a X-a, la care se susţine examenul de bacalaureat”, a declarat marţi, într-o conferinţe de presă Petru Carcalete.

Conform procedurilor, în luna iunie trebuie încheiate contractele cu editurile, iar până pe 31 august a.c. acestea ar trebui să retipărească manualele, ca până pe 10 septembrie ele să ajungă în depozitele de carte, de unde vor fi trimise în şcoli.


Intră acum și în grupul de