O noua campanie de sterilizari gratuite pentru cainii de pe strazile Sucevei


Intră acum și în grupul de

În perioada 27 mai – 5 iunie a.c., sucevenii sunt aşteptaţi la C.E.T (Centrala Electro-Termică) din Suceava, unde se va desfăşura o nouă campanie gratuită de sterilizare a câinilor şi pisicilor comunitare, organizată de Asociaţia de Protecţie a Animalelor Proanima Suceava.

Potrivit membrilor Proanima, operaţiile de sterilizare a patrupedelor se efectuează într-o clădire a complexului C.E.T, de luni până vineri, între 9:00 şi 18:00. Cei care doresc să afle detalii sau să facă programări sunt invitaţi să-l contacteze pe medicul veterinar Cătălin Rusu, la nr. de telefon 0745 971 398.

Această campanie face parte din strategia asociaţiei de a reduce numărul de câini comunitari, materializată prin sterilizări gratuite, cu fonduri proprii, efectuate de două ori pe an, toamna şi primăvara, începând din 2005. În restul anului, sterilizarile se desfăşoară la adăpostul Primăriei din Lunca Sucevei. Anul trecut, au fost sterilizaţi aproximativ 700 de căţei comunitari.

Dr. veterinar Cătălin Rusu, persoana care se ocupă de operaţiile de sterilizare, a declarat pentru www.newsbucovina.ro că se aşteaptă ca un număr mare se suceveni să îşi sterilizeze căţeii în perioada acestei campanii gratuite, deoarece la începutul lunii mai, atunci când Proanima a organizat o altă campanie de sterilizări, locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ au vizitat în număr mare C.E.T-ul, cu scopul de a opera animăluţele de la bloc sau chiar personale.

Potrivit declaraţiilor dr. Cătălin Rusu, în campania precedentă au fost sterilizaţi aproximativ 70 de câini şi mai mult de 40 de pisici.


Intră acum și în grupul de