Cadrele medii sanitare intra luni in greva de solidaritate


Intră acum și în grupul de

Asistenţii medicali, infirmierele, brancardierii, îngrijitoarele din sistemul sanitar vor participa la greva de luni, a anunţat preşedintele Uniunii Judeţene Sindicale Sanitas Suceava, Ana Ionescu. Potrivit acesteia, protestul salariaţilor din Sănătate este făcut în semn de solidaritate cu cel al profesorilor.

Ana Ionescu a precizat că acţiunea va respecta legislaţia în vigoare, ceea ce înseamnă că se va asigura 30% din activitate. Prin urmare, personalul medical va fi la serviciu pentru a asigura permanenţa la rezolvarea urgenţelor, însă intervenţiile care pot fi amânate, inclusiv cele chirurgicale, vor fi amânate.

Potrivit normelor în vigoare, participanţii la greva de solidaritate nu au voie să facă grevă decât o zi şi doar cu acordul a cel puţin jumătate din numărul membrilor de sindicat. Ana Ionescu a declarat că după greva din 31 mai se va stabili şi calendarul acţiunilor revendicative viitoare.

„Sindicaliştii solicită ca reducerea cu 25% a veniturilor să nu se aplice şi la angajaţii care au salarii mici. Îmbrăţişăm reforma, dar noi privim problema şi prin prisma protecţiei salariale”, a subliniat preşedintele Sanitas Suceava, sindicat care numără 2.500 de membri.


Intră acum și în grupul de