Taraful lui Mucea din Bilca a cucerit Londra! (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Celebrul taraf creat de septuagenarul rapsod Vasile Mucea din satul sucevean Bilca, s-a întors de curând de la Londra, unde a cântat la nunta unei familii de preoţi români, eveniment organizat 100% în stil bucovinean.

Florin Mucea, fiul rapsodului mai sus amintit, îşi aminteşte cu plăcere de invitaţia primită de la românii din Anglia şi de petrecerea de pomină, în stil românesc, care s-a încins în inima Londrei. Chiar dacă, din cauza vârstei înaintate a tatălui său, care are 77 de ani, Florin Mucea a fost tentat să refuze invitaţia primită, se pare că până la urmă artiştii bucovineni s-au încumetat să călătorească până în metropola engleza de pe Tamisa, pentru a le bucura inimile bucovinenilor de acolo.

La nunta bucovineană organizată la Londra a fost invitată şi interpreta Angelica Flutur, care, la rândul ei, a avut mare succes la public.

Melodiile cu cel mai mare succes la nuntaşi au fost: “Cântă cucu’ în Bucovina”, “Ciocârlia”, “Bătrâneasca” etc. Potrivit declaraţiilor lui Florin Mucea, “aceste bijuterii ale folclorului românesc au reuşit să-i emoţioneze până la lacrimi pe invitaţi”.

Iată că şi de această dată taraful lui Mucea, numit în acest fel după numele creatorului lui, a reuşit să transmită emoţii şi bucurie, prin intermediul melodiilor interpretate, tocmai unor bucovineni, care în ciuda faptului că au părăsit ţara de foarte mulţi ani, nu şi-au uitat rădăcinile şi continuă să simtă şi să traiască româneşte.

Florin Mucea ne-a mai spus că folclorul româneasc este foarte apreciat în străinătate. “Francezii mai ales au o afinitate pentru folclorul şi tradiţiile noastre, fiind foarte atraşi deopotrivă de dansurile şi instrumentele muzicale tradiţionale”.

Dacă ar fi să facă un top al regiunilor româneşti din punct de vedere al folclorului, fiul rapsodului Vasile Mucea ar situa folclorul şi tradiţiile bucovinene pe primul loc, iar pe al doilea, folclorul maramureşean. “Muzica tradiţională bucovineană reflectă natura oamenilor din această zonă, care sunt veseli şi primitori. Folclorul bucovinean are câte puţin din toate frumuseţile Bucovinei, câte putin din munţi, câte puţin din ape, din păduri, din oameni, din tradiţii”.

Referitor la activitatea artiştilor noştri, menţionăm că “escapada” la Londra nu este prima de acest gen, taraful susţinând spectacole în mai multe ţări din Europa, printre care se numără: Franţa, Italia, Germania, Elveţia şi Austria. În viitorul apropiat, este posibil ca membrii tarafului să ajungă chiar şi în Coreea de Sud, pentru a participa la un festival.


Intră acum și în grupul de