Bugetul Spitalului Judetean asigura bani de salarii, medicamente si materiale sanitare doar pana la sfarsitul verii


Intră acum și în grupul de

Spitalul de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava este nevoit să-şi chibzuiască foarte atent banii pe care îi primeşte de la buget pentru a putea face faţă necesităţilor. Potrivit conducerii unităţii medicale judeţene, valoarea contractului semnat cu Casa Asigurărilor de Sănătate este la 80 la sută faţă de cea de anul trecut şi va asigura banii pentru salariile personalului până în lunile august-septembrie, medicaţia de urgenţă şi medicaţia scumpă, pe care pacientul internat în spital nu-şi poate permite să o achite singur.

Totodată, fiind vorba despre luni de vară, conducerea spitalului îşi propune economii la consumul de utilităţi, inclusiv la apă caldă.

Pe de altă parte, spitalul acuză „influenţa foarte dură” a distribuitorilor de medicamente şi materiale sanitare, care „acaparează beneficiarul şi fac presiuni la achiziţionarea unor medicamente sau dezinfectante”.

Mai precizăm că potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava avea la începutul acestei luni o datorie de 54.747 lei, la medicamente şi materiale sanitare.


Intră acum și în grupul de