Dezinsecție în zonele aglomerate din Rădăuți organizată sâmbătă dimineață. Primăria recomandă localnicilor să stea în case în timpul dezinsecției


Intră acum și în grupul de

Primăria municipiului Rădăuți va efectua din nou dezinsecția activități de aviotratament pentru combaterea țânțarilor și a muștelor, în zonele cu aglomerație locativă mai mare și în zonele cu mulți arbori din centrul municipiului.

Activitățile vor avea loc sâmbătă, 7 august, în intervalul orar 05.00 – 08.00.

Potrivit sursei citate, se va utiliza ca substanța insecticidă Aqua K-Othrine EC 250, iar ca solvent – apa.

„Substanțele din gama K-Othrine (Aqua K-othrine) combat toate insectele dăunătoare și generatoare de disconfort din igiena publică, țânțari, muște, molii, viespi – din zona urbană (parcuri, cartiere de locuințe, artere de circulație, zone de agrement). Insecticidul acționează prin contact și ingestie, asigurând un efect de șoc și o activitate bioacidă de 24 ore 10 aer și până la 60 de zile pe suport”, se arată în comunicatul Primăriei Rădăuți.

Autoritățile din Rădăuți asigură populația că substanța dispersată nu prezintă pericol pentru sănătate.

Cu toate acestea, Primăria recomandă evitarea deplasării, contactul cu pielea, cu ochii sau ingestia, pe cât posibil, în aceste zone, în intervalele orare menționate.

Dezinsecția va fi efectuată cu un elicopter specializat (Robinson R44), dotat cu instalație de dispersie, care aparține SC Fly Comp Any SRL Oradea.


Intră acum și în grupul de