Mentiune pentru un elev falticenean pentru un robot realizat intr-o lucrare de bionica (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Andrei Ionuţ Murariu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, a reprezentat judeţul Suceava la etapa naţională a Sesiunii de comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu la disciplina Biologie, care s-a ţinut la Galaţi. El a obţinut menţiune, clasându-se pe locul 6 la nivel naţional, a informat într-o conferinţă de presă şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete . Potrivit acestuia elevul, fălticenean a obţinut distincţia cu lucrarea de bionică „Salvbot – o soluţie în caz de urgenţă”, care prezintă modul de construcţie, funcţionare şi aplicabilitate a unui robot cu elemente preluate din lumea vie.

„Lucrarea a fost realizată sub îndrumarea profesoarei Gerlinde Vasiliu şi reprezintă un exerciţiu de creativitate, o inovaţie care poate contribui la studiul fenomenelor biologice în cadrul orelor de biologie sau al activităţilor de investigare din cadrul cercurilor de biologie”, a declarat Petru Carcalete.

Bionica este un câmp de cercetare şi aplicaţii interdisciplinar, care se ocupă cu studierea de soluţii tehnice „găsite” de natură prin evoluţie şi aplicarea acestora în tehnică şi tehnologie inovativă.

Bionica s-a născut din descoperirea că „invenţiile”, deseori uimitoare ale naturii, sunt optimizate la un nivel mult superior soluţiilor realizate de oameni, iar spre deosebire de bioinginerie, are ca obiect transferul în tehnică a unor modele animale şi vegetale.


Intră acum și în grupul de