Pugilistii suceveni opriti de arbitri din drumul spre medalii (Box)


Intră acum și în grupul de

Recent, la Craiova s-au disputat Campionatele Naţionale de box pentru tineret, competiţie la care au participat şi sportivii suceveni. CSM Florconstruct Suceva s-a prezentat la turneu cu doi pugilişti, Daniel Gogan şi Neculai Magazin, primul luptând la categoria 60 de kilograme, iar cel de-al doilea la categoria 75 de kilograme. Deşi au “împărţit” pumni cu generozitate, sucevenii au fost declaraţi învinşi la puncte.

“Drumul lung şi anevoios până la Craiova nu i-a descurajat pe sportivii noştri dornici de afirmare. Chiar dacă au avut de luptat cu cei mai buni boxeri din ţară, care au dreptul de participare şi la Campionatele Naţionale de seniori, elevii mei nu au dat niciun pas înapoi în ring.

Daniel Gogan a avut ca adversar în primul lui meci capul de serie din cealaltă jumătate de tablou, un pugilist din Năvodari. Cu alonja lui deosebită, sportivul nostru l-a ţinut la distanţă pe constănţean şi a punctat clar şi fără probleme. Din păcate şi spre stupoarea celor din jur la final Gogan a pierdut la puncte. A fost o situaţie deosebit de frustrantă, sportivul nostru plângând efectiv la finalul meciului. Sunt absolut convins că dacă ar fi câştigat acest meci ar fi ajuns în finală.

După ce m-am enervat rău la această dispută, în ring a urcat debutantul Neculai Magazin, un tânăr puternic cu calităţi deosebite. Pugilistul nostru, care nu ştie ce-i frica, a avut ca adversar în ring un sportiv din Baia Mare. Dacă la meciul lui Gogan arbitrii judecători au fost cei care l-au nedreptăţit, de această dată a venit rândul arbitrului de ring. Maramureşeanul a obstrucţionat pe tot parcursul întâlnirii fără a primi nici măcar un avertisment. Lipsa de experienţă a lui Neculai Magazin l-a privat de accesul către finală.

Este deosebit de greu să vezi cum munca ta de luni bune este aruncată la gunoi de câteva decizii pripite ale arbitrilor. Este păcat pentru sportiv şi pentru box în general dacă s-a ajuns la acest nivel.

Oricum, boxul este un sport bărbătesc şi pugiliştii noştri sunt obişnuiţi cu greul şi nu renunţă de la primul eşec. Sper să avem mai mult noroc la Campionatele Naţionale de seniori şi cadeţi unde vor lupta Nicolae Berariu şi Andrei Bejinariu. Le mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat şi sper ca după următorul turneu să revenim cu medalii. Ne pregătim în condiţii destul de dificile, cu plafonul spart, cu igrasie, dar nu abandonăm lupta pentru că aşa cum am spus sportivii noştri sunt obişnuiţi cu munca şi vor să facă performanţă”, a declarat antrenorul de la CSM Florconstruct Suceava, Doru Iftime.


Intră acum și în grupul de