Inventiile romanesti premiate la Geneva vor fi promovate in PE


Intră acum și în grupul de

După succesul de care s-a bucurat iniţiativa de a o invita pe românca Raluca Ioana Van Staden să-şi prezinte în Parlamentul European senzorul care detectează cancerul în doar şase minute, europarlamentarul PDL de Suceava, Petru Luhan, a decis să prezinte toate invenţiile româneşti premiate în acest an la Salonul de la Geneva. “Invenţiile româneşti prezentate la Geneva reprezintă valori ce trebuie făcute cunoscute europenilor. Voi promova invenţiile prezentate la salonul de la Geneva din 2010 pentru a schimba percepţia europenilor despre ţara noastră, evidenţiind adevăratele valori romaneşti în contextul în care mulţi europeni asociază România cu elemente negative”, a spus eurodeputatul sucevean.

El consideră că în acest mod europarlamentarii, oamenii de afaceri, jurnaliştii europeni vor putea să admire invenţiile româneşti.

Luhan consideră că invenţiile românilor contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor şi în acelaşi timp la dezvoltarea economică, iar Strategia 2020 pentru UE, care este axată în jurul societăţii bazate pe cunoaştere, are nevoie şi de contribuţia inventatorilor români.

În 2010, cele 46 de invenţii româneşti prezente la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva au obţinut 58 de medalii dintre care 24 de aur, 15 de argint, 8 de bronz şi 11 premii speciale.


Intră acum și în grupul de