Un nou caz de rabie la o bovina din Izvoarele Sucevei


Intră acum și în grupul de

Cazurile de rabie din zona Izvoarele Sucevei sunt în creştere, joi fiind confirmat un nou caz la o bovină după ce aceasta a intrat în contact cu o vulpe. Şeful Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat că joi, a fost confirmat un nou caz la o bovină moartă pe raza comunei Izvoarele Sucevei. „Animalul a prezentat o simptomatologie care putea fi atribuită rabiei, a fost izolat şi ţinut sub observaţie. Ulterior bovina în cauză a murit şi au fost prelevate probe pentru examen de laborator. În urma examenului de laborator la LSVSA Suceava a fost precizat diagnosticul de rabie, fiind înregistrat astfel al 19-lea caz de rabie de la începutul anului 2010”, a precizat şeful DSVSA Suceava.

Acesta a mai subliniat că o bovină care este bolnavă de rabie poate prezenta semne clinice ce pot fi atribuite şi altor boli cu simptomatologie nervoasă, de aceea, la cea mai mică schimbare a stării de sănătate a animalelor proprietarii trebuie să anunţe medicul veterinar .

„Se impune şi reducerea numărului de vulpi care constituie sursa acestui nou caz de rabie, numărul de vulpi crescând îngrijorător, ele intrând în contact cu animalele domestice şi transmiţând astfel boala”, a arătat Petrea Dulgheru.

Precizăm că săptămâna trecută, tot la Izvoarele Sucevei s-a mai înregistrat un caz, nu mai puţin de 7 persoane întrând în contact cu animalul bolnav, necesitând tratament cu vaccin antirabic, la Spitalul Municipal Câmpulung. Dintre cei 7, un număr de 3 sunt medici veterinari.


Intră acum și în grupul de