Țigări de contrabandă din Belarus aduse de contrabandiști la granița româno-ucraineană. La vederea polițiștilor de frontieră suceveni suspecții au fugit


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Vicovu de Sus au surprins, sâmbătă după amiaza, o acțiune de transfer de țigări de contrabandă aduse de un grup de contrabandiști din Ucraina și care urmau să fie preluate cu un autoturism de teren în România.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, sâmbătă, în jurul orei 15:00, polițiștii de frontieră au observat pe direcția localității de frontieră Vicovu de Sus mai multe persoane și un autoturism de teren în apropierea frontierei de stat spre interiorul țării.

La vederea polițiștilor de frontieră, persoanele au fugit spre teritoriul statului vecin, iau autovehiculul a pornit în mare viteză spre interiorul țării.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

Ulterior, în zona respectivă, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, a fost descoperit un colet cu țigări. Acesta a fost transportat la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 500 pachete cu țigări provenite din Belarus.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 5.850 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de