Primariile pregatesc sedintele de consilii pentru preluarea spitalelor


Intră acum și în grupul de

Autorităţile locale depun eforturi pentru finalizarea procesului de transfer a unităţilor sanitare cu paturi. Cseke Attila, ministrul Sănătăţii a verificat, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale şi sanitare, modul în care se desfăşoară procesul de descentralizare a unităţilor sanitare cu paturi. „Cu 2-3 excepţii, toate autorităţile locale au pregătit şedinţele de consilii locale şi judeţene pentru validarea transferului spitalelor şi sunt mulţumit că s-a înţeles importanţa acestui pas pe care îl facem în acest an prin descentralizare. În aceste 10 zile până la sfârşitul lunii vor fi transferate aproape toate unităţile”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila după videoconferinţă.

Ministrul Sănătăţii a subliniat în timpul discuţiilor faptul că arieratele făcute de spitale până la data de 31 martie 2010 vor fi plătite de la bugetul de stat la următoarea rectificare bugetară, indiferent că aceasta se va realiza înainte sau după transferul spitalului.

Direcţie de Sănătate Publică (DSP) Suceava a efectuat o centralizare a datoriilor unităţilor sanitare din judeţ. Astfel, dacă la începutul anului soldul plăţilor restante era de 117.021 lei, la 30 aprilie suma a ajuns la 656.789 lei. „Au crescut datoriile spitalelor. La nivelul Spitalului Judeţean Suceava nu există o problemă foarte gravă, cel mai afectat este cel Orăşenesc Siret cu 210.659 lei pentru utilităţi, medicamente, materiale sanitare”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, bioing. medical Adrian Popescu.

Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava avea la începutul lunii mai o datorie de 54.747 lei, la medicamente şi materiale sanitare, Spitalul Municipal Rădăuţi avea arierate de 52.219 lei la medicamente, iar Spitalul Orăşenesc Gura Humorului avea creanţe de 35.944 lei la utilităţi, medicamente şi materiale sanitare.

Pe de altă parte, spitalele municipale din Fălticeni, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc precum şi cele de Psihiatrie din Siret şi Câmpulung Moldovenesc nu au datorii.


Intră acum și în grupul de