Ciobanul care și-a înjunghiat colegul de breaslă la o stână din Broșteni a fost trimis în judecată. El este cercetat pentru tentativă la omor


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat astăzi, 30 septembrie, că bărbatul care l-ar fi înjunghiat pe un cioban de la o stână din Broșteni a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv.

Bărbatul, care și el a fost cioban la aceeași stână, este învinui de tentativă infracțiunea la omor.

Autoaccidentare, conflict spontan sau tentativă la omor?

După cum am relatat anterior, incidentul a avut loc în seara de 8 septembrie. Astfel, mai mulți ciobani consumau băuturi alcoolice la o stână din zona denumită „Căboi” din Broșteni.

Potrivit primelor cercetări, la un moment dat, între un bărbat de 61 ani și altul de 57 ani a izbucnit un conflict. La un moment dat, bărbatul de 57 ani l-a rănit pe celălalt cu un cuțit. Victima a ajuns în stare gravă la spital, direct pe masa de operație, având o plagă în regiunea abdomenului.

Bărbatul rănit a fost salvat datorită unui șofer care trecea întâmplător prin zonă și a fost de acord să-l transporte la spital, din moment ce în zonă nu există semnal de telefonie mobilă.

Atunci, agresorul i-a relatat martorului că, de fapt, bărbatul a căzut într-un cuțit, autoaccidentându-se. În prezent, autoritățile încearcă să stabilească toate circumstanțele cazului.

Starea conflictuală între cei doi ciobani a fost reaprinsă de niște reproșuri banale

Ulterior, procurorii au constatat că între bărbați existau tensiuni mai vechi.

„Inculpatul și persoana vătămată s-au cunoscut în luna mai 2021, când s-au angajat la aceeași stână, iar conform persoanei vătămate, inculpatul a părut a fi deranjat de faptul că în luna august 2021 proprietarul stânii a numit-o baci, reproşându-i de mai multe ori că s-a ajuns”, au descris procurorii relația celor doi.

Astfel, cercetările amănunțite au arătat că, în acea seară, victima și alte persoane au consumat alcool în cantitate moderată, pe când învinuitul era băut de-a binelea. La un moment dat, bărbatul de 61 ani i-a adresat reproșuri celui de 57 ani privind starea în care se afla. Drept răspuns, ciobanul de 57 a luat un cuțit și, fără a spune ceva, l-a înjunghiat pe celălalt cioban.

Au urmat scene din thriller-e. Fără să-l intereseze starea colegului care zăcea într-o baltă de sânge, agresorul a spălat într-o găleată urmele de sânge de pe cuțit, după care l-a aruncat în apropiere, în iarbă, unde a fost identificat ulterior de lucrătorii de poliție.

„La scurt timp după această altercație, sesizând că prin apropierea stânei trece un autoturism, inculpatul a făcut semn conducătorului auto să oprească și i-a solicitat acestuia să acorde ajutor persoanei vătămate, susținând că aceasta a căzut într-un cuțit și s-a rănit grav la burtă. Un pasager al autoturismului s-a apropiat de persoana vătămată, a sesizat gravitatea leziunii şi a aflat de la aceasta că a fost lovită de către inculpat”, au constat procurorii.

Procurorii: „Agresiunea a fost exercitată cu intenția de a suprima viața persoanei vătămate”

Ulterior, martorii l-au ajutat pe bărbat să ajungă la spital. Rănile suferite au necesitat pentru vindecare un număr de 28-30 zile de îngrijiri medicale, pentru salvarea vieţii acesteia s-a impus intervenţia chirurgicală în regim de urgenţă, iar în urma anchetei efectuate s-a stabilit că „agresiunea a fost exercitată cu intenţia de a suprima viaţa persoanei vătămate”, susțin procurorii.

Până la verdictul final al judecătorilor, bărbatul în cauză este considerat nevinovat.


Alte materiale la același subiect:


Intră acum și în grupul de