Țigări de contrabandă de un milion de lei găsite într-un microbuz abandonat la Bobeica. Polițiștii de frontieră suceveni au urmărit mașina după ce șoferul a refuzat să oprească la un filtru de poliție


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Izvoarele Sucevei au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, a declarat că sâmbătă, în jurul orei 01.00, polițiști de frontieră ai SPF Izvoarele Sucevei aflați în misiune pe DC 86A au observat, venind dinspre cătunul Coblioara, un microbuz înmatriculat în Franța.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mașinii în trafic. Însă șoferul a ignorat semnalele și și-a continuat deplasarea. Imediat colegii noștri au pornit în urmărirea microbuzului pe care, după aproximativ un kilometru, l-au găsit abandonat în curtea unui imobil din localitatea Bobeica.

În urma cercetării la fața locului, în interiorul microbuzului au fost descoperite mai multe colete cu țigări, care au fost transportate  la sediul Sectorului PF Izvoarele Sucevei. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 79.990 pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară și din magazine de tip duty free.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 935.883 lei a fost ridicată în vederea confiscării, mașina a fost indisponibilizată pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale. Cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de