Alexandru Lazareanu: In toate spitalele din judet ar trebui sa se faca angajari


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii structura modificată a spitalelor din judeţ înaintea predării acestora către administraţiile teritoriale, însă acest lucru nu presupune şi reducere de personal, ci doar reducerea unui număr de 282 de paturi. Potrivit şefului DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, personalul rămas prin reducerea paturilor va fi redistribuit în alte secţii şi nu există riscul unor reduceri de personal în condiţiile în care niciun spital din judeţ nu depăşeşte normativul în această privinţă.

Acesta a exemplificat cu Spitalul Judeţean Suceava ce ar trebui să aibă 2.272 de salariaţi şi are 1.278, situaţia cea mai dificilă fiind la cadre medii sanitare, unde după normativ ar trebui să fie 1.133 asistenţi, dar sunt 597. Şi la medici spitalul este deficitar, normele prevăd 284 de medici, dar sunt 186.

În unitate ar trebui să lucreze 576 de infirmiere şi îngrijitoare, dar sunt doar 317. Personalul TESA ar trebui să fie în număr de 110, dar se rezumă la numai 80 iar muncitori ar trebui să fie 131, dar sunt 82.

Alexandru Lăzăreanu a mai subliniat că toate spitalele din judeţ ar trebui să facă angajări dar, deşi personalul este sub normativ cheltuielile de personal sunt mari.


Intră acum și în grupul de