Scandalagii arestati dupa ce au lovit doi politisti radauteni


Intră acum și în grupul de

Veniţi să tempereze doi rădăuțeni ce perturbau liniştea, un polițist s-a trezit cu un pumn în falcă, iar un altul cu un cot în piept. Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă, în jurul orei 18.20, prin „S.N.U.A.U. 112”, Poliţia Rădăuţi a fost sesizată despre faptul că două persoane aflate în stare de ebrietate au blocat o maşină pe strada Alexandru cel Bun din municipiul Rădăuţi şi provoacă scandal. O echipă mixtă formată din poliţişti şi un jandarm s-au dus la locul cu pricina şi i-au găsit pe R. Dumitru şi U. Florin, ambii de 29 ani localnici, care se aflau în apropierea unei autoutilitare parcată pe carosabil, având muzica pornită.

Poliţiştii au solicitat celor doi să se legitimeze, moment în care U. Florin a coborât din maşină şi a început să adreseze injurii şi ameninţări acestora.
În momentul în care U. Florin s-a îndreptat spre poliţişti cu intenţia clară de a-i agresa, unul din agenţii de poliţie a recurs la folosirea spray-ului iritant lacrimogen din dotare. U. Florin l-a lovit cu cotul în piept şi a rupt cămaşa unui agent de poliţie, iar R. Dumitru i-a aplicat o lovitură cu pumnul în mandibula stângă unui alt agent de poliţie.

Cei doi au fost încătuşaţi şi conduşi la sediul poliţiei, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi care a preluat cercetările şi a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri, sfidarea organelor judiciare şi distrugere.

Poliţiştii au fost examinaţi medico-legal, concluziile preliminare stabilit că un poliţist a suferit leziuni ce necesită un număr de 6-7 zile îngrijiri medicale, iar celălalt poliţist 3 – 4 zile îngrijiri medicale.

Pentru U. Florin şi R. Dumitru procurorul a emis ordonanţe de reţinere, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Cei doi au fost duşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.


Intră acum și în grupul de