Concediul profesorilor se va plati lunar, nu intr-o singura transa


Intră acum și în grupul de

Plata concediilor cadrelor didactice sucevene nu se va face într-o singură tranşă, aşa cum ar trebui, ci lunar, din cauza fondurilor insuficiente. Liderii sindicali au primit „vestea” de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava şi au înştiinţat profesorii în acest sens, deşi au sperat până în ultimul moment că se va găsi o soluţie astfel încât banii să le fie plătiţi într-o singură tranşă.

„Inspectoratul Şcolar ne-a înştiinţat, în cadrul unei şedinţe, că plata concediilor profesorilor se va face lunar, şi nu într-o singură tranşă, pentru că nu sunt fonduri suficiente. Noi am transmis mai departe decizia, pentru ca profesorii să ştie ce-i aşteaptă”, a declarat Traian Pădureţ, preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor „Pro Educaţia” FEN Suceava.

Situaţia are totuşi un precedent, după ce, în acelaşi fel, s-a procedat şi anul trecut tot din cauza fondurilor insuficiente. Atunci, Direcţia de Finanţe a trimis o scrisoare ministerului de resort în care se specifica faptul că nu sunt bani pentru plata concediilor.

De regulă, cadrele didactice îşi primeau la finalul lunii iunie banii pe concediu – perioada de vară cât elevii sunt în vacanţă. Din cauza lipsei fondurilor, sumele necesare plăţii concediului profesorilor nu au fost acordate la încheierea anului şcolar. Soluţia adoptată în cele din urmă de mai toţi primarii localităţilor sucevene, cu excepţia municipiului Suceava, care a beneficiat de fondurile aferente plăţi concediilor angajaţilor din învăţământ, a fost transferarea sumelor necesare din trimestrul IV în III.

Totuşi, plata concediilor s-a făcut lunar, şi nu într-o singură tranşă. Mai mult decât atât, odată reîntorşi la şcoală, mare parte din profesorii navetişti au primit vestea că nu li se mai decontează naveta, motivul fiind acelaşi, fondurile insuficiente.


Intră acum și în grupul de