Ziua Națională a Comemorării Holocaustului, marcată la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” din Cajvana


Intră acum și în grupul de

Ziua Națională a Comemorării Holocaustului a fost marcată în data de 9 octombrie și la Liceul Tehnologic  “Ștefan cel Mare” , Cajvana.

Directorii liceului, profesorii de istorie, Robu Nicolae, respectiv Ciotu Iulian, precum și profesoarele  Ureche Casandra și Șoldan Ana-Maria, au organizat cu acest prilej activități pe această temă, prezentând materiale informative despre holocaustul organizat de naziști.

În deschiderea activităţii, cei prezenți au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor care au pierit datorită politicii fasciste de discriminare rasială, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, urmărind apoi o scurtă evocare a profesoarei Șoldan Ana-Maria a momentelor importante ale acţiunilor întreprinse de statul german împotriva populaţiei evreieşti.

Elevii prezenți au fost apoi invitaţi să participe la un program special dedicat acestei pete negre a istoriei umanităţii, urmărind montajul artistic prezentat de elevii clasei a X-a A, îndrumați de doamna profesoară Ureche Casandra-Daniela, în cadrul căruia au recitat poezii precum “Holocaustul” și “Bătrâna Europă”., iar doamna profesoară Tomuț Cristina, consilierul educativ al liceului din Cajvana, a recitat poezia “Holocaustul“, creație proprie.

Elevii clasei a VIII-a B, îndrumați de domnișoara profesoară Șoldan Ana Maria, au prezentat proiecte cu tema Holocaust. Cei prezenți au fost foarte impresionați de tratamentul inuman la care au fost supuse victimele regimului criminal nazist.

Activitatea desfășurată în căminul cultural s-a încheiat cu cuvântul domnului director.

“Vorbim despre Holocaust pentru a cunoaşte istoria acestuia, dar mai ales pentru a înţelege că pentru binele prezent şi viitor avem datoria, să cultivăm în fiecare din noi, dar şi în jurul nostru, valori ca respectul şi toleranţa, să ne ferim de prejudecăţi şi stereotipii, fiind normal sa respectăm religia şi modul de viaţă ale fiecăruia” a concluzionat domnul Robu Nicolae, directorul coordonator al liceului Tehnologic Cajvana.

La activitate a fost prezent și domnul inspector de istorie, profesorul Hreceniuc Daniel, care, deasemeni a rostit câteva cuvinte subliniind importanța acestei zile. “Avem responsabilitatea să ne amintim de Holocaust pentru a comemora victimele, pentru a condamna şi a respinge o ideologie ucigaşă şi rasistă și, nu în ultimul rând, pentru a cinsti persoanele care şi-au păstrat umanitatea, într-un timp al antiumanităţii”, a declarat domnul inspector.

Prof.înv.primar Seserman Lidia-Loredana

Responsabilă cu promovarea ïmaginii

Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare“, Cajvana


Intră acum și în grupul de