Acasă Social Proba obligatorie a profilului din cadrul BAC-ului s-a desfasurat fara probleme in...

Proba obligatorie a profilului din cadrul BAC-ului s-a desfasurat fara probleme in judet


Intră acum și în grupul de

Examenul de bacalaureat a continuat miercuri, cu cea de-a treia probă scrisă, respectiv proba obligatorie a profilului, adică istorie pentru cei de la uman şi matematică pentru cei de la profilul real. Pentru susţinerea probei s-au înscris 6635 candidaţi, însă de la testare nu s-au prezentat 113 absolvenţi, cei mai mulţi, în număr de 26 arondaţi centrului organizat la Grupul Şcolar „Ion Nistor” Vicovu de Sus, 24 la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava şi 19 la Colegiul Agricol Fălticeni.

La ora 8.00, Comisia Naţională de Bacalaureat a extras variantele de subiecte, din cele 10 pe care le-a pregătit. Elevii au intrat în sălile de examen pe baza actului de identitate, între orele 7.30 şi 8.30.



Bacul a început luni cu proba scrisă la limba şi literatura română, iar marţi a urmat proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Vineri, este programată ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, adică fizică, chimie, biologie sau informatică, pentru profilul real şi geografie, filosofie, logică, economie, psihologie sau sociologie, pentru absolvenţii de uman.
Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 4 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între 16.00 – 20.00 vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este programată în perioada 6 – 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

Pentru promovarea examenului este nevoie ca participanţii să obţină cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică şi media generală de minimum 6. Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc toate condiţiile menţionate, sunt declaraţi respinşi. Media generală 5,99 va fi rotunjită la 6.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version