Jandarmii suceveni vor asigura ordinea și vor monitoriza respectarea măsurilor anti-Covid la meciurile din Liga a III-a care se vor disputa sâmbătă la Fălticeni și Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Zeci de jandarmi suceveni vor asigura măsurile de ordine publică la meciurile de fotbal din cadrul Ligii a III-a care vor avea loc sâmbătă, 16 octombrie, la Fălticeni și Rădăuți.

Ambele meciuri vor începe la 15:00. Pe Stadionul „Constantin Jamaischi” din Fălticeni se va disputa partida dintre ACS Șomuz Fălticeni și ACS Hușana Huși, iar pe Stadionul Municipal din Rădăuți – CSM Bucovina Rădăuți și CS Dante Botoșani.

„Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestor evenimente sportive, Jandarmeria Suceava, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a arenei sportive, precum şi pe traseele de deplasare ale suporterilor, pentru prevenirea apariţiei unor evenimente de natură să afecteze climatul de siguranță și liniște publică”, a transmis IJJ Suceava.

Jandarmeria a precizat că spectatorii vor avea acces pe stadion în baza biletelor puse la dispoziție de organizator și a documentelor de acces care confirmă respectarea regulilor sanitare și epidemiologice.

Jandarmii reamintesc că, potrivit cadrului legal în vigoare, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, pentru a participa la competiții sportive, trebuie respectate o serie de reguli.

Astfel, au acces pe stadion doar persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2. Totodată, purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv.

„Recomandăm participanților să respecte măsurile sanitare în vigoare, să nu se implice în comportamente care ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică şi să se delimiteze de orice formă de violenţă”, a subliniat Jandarmeria Suceava.


Intră acum și în grupul de