Viitorii liceeni afla vineri unde au fost repartizati


Intră acum și în grupul de

Absolvenţii de gimnaziu vor afla vineri, ce liceu vor urma la finalul repartizării computerizate, proces ce a început la Ministerul Educaţiei, încă de joi. Potrivit datelor furnizate de către IŞJ Suceava, la admiterea computerizată s-au înscris 7.082 candidaţi, ce au exprimat 98.604 opţiuni, însă ierarhia la nivelul judeţului a absolvenţilor clasei a VIII-a 2010, ce cuprinde 7.837 elevi.

Pe de altă parte, la liceele din judeţul Suceava, anul acesta sunt 8.250 de locuri la învăţământul de zi, 150 la seral şi 390 la frecvenţă redusă, împărţite pe 275 de clase a IX-a, la zi, 5 la seral şi 13 la FR.

Mai trebuie precizat că 1011 locuri în liceele sucevene sunt deja ocupate în urma susţinerii probelor de aptitudini, locurile speciale pentru romi şi cele pentru învăţământul special.

Cea de a doua repartizare computerizată va avea loc pe 12 iulie iar în perioada 1-10 septembrie va mai avea loc o repartizare necomputerizată.
Mai trebuie menţionat că, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava s-au înregistrat şi 105 cereri ale candidaţilor din alte judeţe.


Intră acum și în grupul de