Copiii din zonele inundate din judet, ajutati de voluntarii Asociatiei „Euroactiv”


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 500 de copii din judeţul Suceava trăiesc o adevărată dramă, în urma inundaţiilor puternice din această zonă. În acest sens, Asociaţia „Euroactiv” din Suceava şi-a mobilizat toţi voluntarii pentru a acorda sprijin urgent copiilor şi familiilor lor, nevoite să locuiască la rude sau în cămine culturale, în condiţii improprii şi în nesiguranţă.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui asociaţiei, prof. Mihai Greciuc, peste 40 de voluntari ai „Euroactiv” au început deja să strângă bunuri materiale şi alimentare din zonele din care provin.

În comuna Pătrăuţi peste 40 de copii au fost afectaţi de inundaţi, 13 case au fost distruse şi 43 locuinţe au fost afectate. În satul Argel, situaţia este de asemenea, una dramatică.

„Voluntarii asociaţiei noastre se deplasează în 7 localităţi afectate grav – Pătrăuţi, Moldoviţa, Argel, Dărmăneşti, Dorneşti, Bilca, Burla”, a mai precizat Mihai Greciuc.

Comitetul executiv al „Euroactiv” a decis să demareze o campanie de strângere de fonduri în regim de urgenţă, pentru a-i duce pe copiii afectaţi de inundaţii în tabere de socializare şi creaţie. Scopul este acela de a-i scoate pe copii din acest mediu dramatic, măcar pentru câteva zile, până ce apele se vor retrage şi situaţia va reveni la normal. Scoaterea celor mici din acel mediu reprezintă pentru o prioritate pentru a depăşi traumele la care au fost supuşi.

Membrii comitetului executiv şi unii voluntari se află deja pe teren şi evaluează copiii din localităţile grav afectate de inundaţii.

Asociaţia “EUROACTIV” face apel de solidarizare tuturor (persoane fizice şi juridice), iar cei care vor să îi sprijine pe copiii afectaţi de inundaţii o pot face prin donaţii în contul deschis la BRD Suceava: RO88BRDE340SV18789183400.

Totodată, la sediul asociaţiei din Str. Dragoş Vodă, nr. 13, în incinta Palatului Copiilor Suceava – demisol, se va deschide un centru de colectare a ajutoarelor pentru persoanele din zonele calamitate.


Intră acum și în grupul de