A fost reluata campania de vaccinare cu BCG a bebelusilor din judet


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit 40.000 de doze de vaccin BCG (anti-tuberculoză) pentru vaccinarea curentă a bebeluşilor. Vaccinarea BCG a reînceput, iar dozele anti-tuberculoză sunt folosite pentru imunizarea nou-născuţilor din perioada februarie – iunie 2010, dar şi pentru vaccinarea de rutină a bebeluşilor, medicii de familie trebuind să anunţe mamele în legătură cu reluarea campaniei.

În mod normal, vaccinul BCG se administrează copiilor încă din maternitate, însă acesta a lipsit cu desăvârşire aproape în toată ţara, din cauza defecţiunilor apărute la linia de producţie a Institutului Cantacuzino, care furnizează vaccinul.
Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii (MS) şi este gratuit.

Direcţiile de sănătate publică au început înştiinţarea tuturor medicilor de familie pentru inventarierea copiilor nevaccinaţi în scopul programării lor, urmând să se evite, astfel, supra-aglomerările în cabinetele de vaccinare, dar să se şi realizeze o utilizare eficientă a cantităţilor de vaccin repartizate. De asemenea, mamele a căror nou-născuţi nu au fost vaccinaţi în maternitate vor fi anunţate de către medicii de familie despre programul de derulare a vaccinărilor. Vaccinul BCG va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi în perioada februarie-iunie 2010, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, bioing. Adrian Popescu, la începutul luni iunie, figurau ca restanţieri privind neadministrarea vaccinului BCG împotriva tuberculozei un număr de 2110 de copilaşi, la vaccinul diftero-tetanos-pertusis şi antipoliomielită (DTPa-IPV) 7190 bebeluşi iar la cel împotriva rubeolei, oreionului rujeolei (ROR)-582.


Intră acum și în grupul de