La manastirea Hadambu se strang fonduri pentru sinistratii din Bucovina


Intră acum și în grupul de

Bucovinenii care au fost loviţi de ape, cărora viiturile le-au luat agoniseala de o viaţă, vor primi o mână de ajutor şi din partea credincioşilor care vizitează mănăstirea ieşeană Hadâmbu, pentru că aici se strâng ajutoare în bani care urmează să fie donate sinistraţilor din judeţul Suceava.

În timpul Sfintei Liturghii şi în predica de după, călugării de la mănăstire le amintesc vizitatorilor de tragedia prin care au trecut aceşti oameni care au fost loviţi de puhoaie şi îi îndeamnă ca din puţinul pe care îl au să doneze câţiva bănuţi pentru sinistraţi.

Aşa s-a întâmplat şi duminică, când, după slujbă, în timp ce credincioşii erau miruiţi, unul dintre preoţi îi întâmpina cu un coş în care se strângeau fonduri pentru suceveni. Şi nu erau puţini cei care au donat bani. Solidaritatea oamenilor a reuşit să umple coşul destinat strângerii de fonduri.

Mănăstirea Hadâmbu, aflată la o distanţă de 30 kilometri de Iaşi, este un complex monastic fortificat, defensiv, construit pe la jumătatea secolului al XVII-lea.

Această manăstire de călugări se distinge prin proporţiile sale monumentale, prin aspectul său palatinal. Locul este foarte cunoscut şi datorită Icoanei Maicii Domnului, cunoscută de toţi credincioşii ca fiind facatoare de minuni. Icoana este izvorâtoare de mir şi făcătoare de minuni.


Intră acum și în grupul de