Doar 28 de elevi admisi la liceu, in a doua etapa de repartizare computerizata


Intră acum și în grupul de

Mai puţin de 30 de elevi au fost admişi la liceele din judeţul Suceava în urma celei de a doua repartizări computerizate. Ministerul Educaţiei a efectuat luni, cea de-a doua etapă a repartizării computerizate la liceu, pentru ocuparea locurilor din clasa a IX-a rămase libere după prima repartiţie, cea de la începutul acestei luni.

Deşi în liceele sucevene au rămas peste 850 de locuri libere după prima etapă a repartizării computerizate, luni, 28 de elevi din judeţ au devenit şi ei liceeni. Toţi candidaţii care şi-au depus fişa cu opţiuni pentru ocuparea unui loc la liceu au fost repartizaţi, iar cea mai mare medie de admitere a fost 7,28, în timp ce cea mai mică medie cu care s-a intrat în clasa a noua a fost 4,61.

În ceea ce priveşte numărul locurilor rămase neocupate, este vorba de 823 de locuri de admitere, care vor fi reportate pentru cea de-a treia etapă a repartizării la liceu, etapă care se va realiza la nivel local, pe judeţ, şi nu naţional, ca în cazul primelor două repartiţii.

Cele mai multe locuri au rămas libere la Colegiul Naţional de Informatică Spiru Haret” Suceava, unde la profilul Matematică-Informatică au rămas vacante 89 de locuri. Cele mai puţine locuri neocupate, şi anume câte un loc liber, au rămas la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, profilul Servicii, la Grupul Şcolar Nr.1 din Câmpulung Moldovenesc, la specializarea Turism şi Alimentaţie şi la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, la profilul Filologie.

După prima etapă a repartizării la liceu, 7039 de absolvenţi de gimnaziu au fost admişi, 105 fiind din alte judeţe, majoritatea din Botoşani.


Intră acum și în grupul de