Un nou caz de contrabandă cu drona în zona Vicovu de Sus și colete cu țigări abandonate lângă Brodina. Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat țigări de peste 90.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat aproape 1.500 pachete cu țigări de contrabandă care au fost transportate din Ucraina în România cu ajutorul unei drone. În aceeași zi, lângă frontiera cu Ucraina au fost găsite abandonate trei colete cu aproape 6.500 pachete cu țigări.

Cazul a avut loc miercuri, 10 noiembrie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, în jurul orei 19:15, polițiștii de frontieră au auzit zgomotul produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (posibil dronă) care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, iar ulterior s-a întors pe teritoriul statului vecin.

Direcția de zbor a fost cercetată, iar pe raza localității Vicovu de Sus au fost descoperite, abandonate, trei colete care conţineau țigări de contrabandă.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.490 de pachete cu țigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 17.500 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În aceeași zi, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat alte trei colete cu țigări de contrabandă, abandonate lângă frontieră.

Baxurile conțineau 6.418 pachete țigări, în valoare de aproximativ 75.000 de lei.


Intră acum și în grupul de