Deținuții Penitenciarului Botoșani plantează 15.000 de puieți în județul Suceava, în cadrul campaniei lansate de producătorul de ambalaje biodegradabile UrsPack din Bosanci


Intră acum și în grupul de

Zece voluntari din rândurile persoanelor aflate în custodia Penitenciarului Botoșani vor planta 15.000 de puieți în două localități din județul Suceava. Plantările au loc în cadrul campaniei „#1COPACPEAN”, inițiate de Fabrica de ambalaje eco-friendly UrsPack din Bosanci.

Arborii sunt plantați în perioada 11-12 noiembrie, în zone semnificativ afectate de defrișări și alunecări de teren.

Foto simbol

Purtătoarea de cuvânt a Penitenciarului Botoșani, Anna-Maria Rotariu, a declarat că inițiativa proiectului subscrie îndemnului: „un copac plantat este darul minim pe care fiecare dintre noi îl poate oferi naturii” și rezidă din dorința de a da înapoi naturii măcar o parte din bogăția pe care aceasta o oferă omenirii.

Mai mult decât atât, „demersul se numără printre acțiunile întreprinse de către companie în vederea reintegrării persoanelor care au executat măsuri privative de libertate în penitenciare, printre angajații acesteia numărându-se în prezent 25 de foști deținuți”.

Totodată, Anna-Maria Rotariu a subliniat că aceste demersuri de reintegrare socială pot contribui atât la creşterea nivelului şi eficienţa intervenţiei recuperative, precum și la modificarea de atitudini şi convingeri cu privire la capacitatea de adoptare a unor modele prosociale de comportament de către persoanele condamnate.


Intră acum și în grupul de