Acasă Social In invatamant s-au redus cheltuielile de personal

In invatamant s-au redus cheltuielile de personal


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educaţiei a redus cu 30% cheltuielile de personal, susţine ministrul Daniel Funeriu. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, spune că instituţia pe care o conduce nu are niciun motiv de reproş în privinţa cheltuirii banului public şi a precizat că ministerul său a redus cheltuielile de personal în primul trimestru cu 30% faţă de anul trecut.

„Este prima dată când o spun public, cheltuielile la nivelul aparatului central şi aparatului din judeţ de la nivelul Ministerului Educaţiei cu cheltuielile de personal au fost reduse la nivelul trimestrul I 2010, faţă de trimestrul I 2009, cu 30%. A fost realizată şi o scădere semnificativă a cheltuielilor cu bunuri şi servicii”, a subliniat ministrul.



Sindicaliştii suceveni spun că în învăţământ „chiar” s-au realizat reduceri de cheltuieli, întrucât, pe lângă reducerile de salarii s-au redus şi posturi.
Cifra promovată de minister prin aplicarea OUG 114/2009, privind reducerea de cheltuieli, la nivelul judeţului implică desfiinţarea a 504 norme.

O asemenea măsură a fost impusă şi anul trecut.

La sfârşitul lunii iulie, IŞJ Suceava a primit o adresă de la Ministerul Educaţiei prin care se preciza că pentru anul şcolar 2009-2010 sunt aprobate doar 11.155 posturi din cele 11.868 existente şi că rămâne la decizia inspectoratului cum vor proceda în privinţa celor 713 posturi pentru care ministerul nu va mai aloca bani.
Măsura a afectat inclusiv IŞJ. Un număr de 3 norme întregi şi 6 jumătăţi de normă au fost tăiate de către Ministerul Educaţiei.

De asemenea, planul de şcolarizare aprobat, pentru anul şcolar următor în învăţământul primar din judeţ cuprinde cu 55 de clase mai puţine, iar la nivel gimnazial cu 3 clase.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version