FOTO // Țigări de peste 280.000 lei, depistate lângă frontiera cu Ucraina. Contrabandiștii au fugit în ciuda focurilor de avertisment trase de polițiștii de frontieră suceveni


Intră acum și în grupul de

În ultimele două zile, polițiștii de frontieră suceveni au confiscat 23.987 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 281.000 lei. Nici de această dată nu a fost reținută nicio persoană suspectă de contrabandă.

Primul caz a avut loc luni, 15 noiembrie, lângă Vicovu de Sus, a informat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan.

Astfel, în jurul orei 11:00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Vicovu de Sus, un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre interiorul țării mai multe colete voluminoase.

În momentul în care bărbații au observat echipajul poliţiştilor de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, , însă nici de această dată persoanele nu s-au oprit.

Contrabandiștii au abandonat 27 de baxuri cu țigări de proveniență ucraineană ce conțineau 13.487 pachete cu țigări, în valoare de 158.000 de lei.

Marți, 16 noiembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei, au descoperit, în zona de frontieră, 21 de baxuri care conțineau 10.500 pachete cu țigări de proveniență Duty-Free, în valoare de 123.000 de lei.


Intră acum și în grupul de