Schweighofer finanteaza reconstructia a opt case in Gramesti


Intră acum și în grupul de

Un număr de opt case vor fi reconstruite pentru sinistraţii din comuna suceveană Grămeşti cu fonduri alocate de compania Holzindustrie Schweighofer.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de firma austriacă, fabrica de cherestea pe care o deţine în Rădăuţi este situată chiar în mijlocul zonei calamitate de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie, iar situaţia actuală, care a culminat cu întreruperea legăturii pe cale ferată cu Portul Constanta, a condus la imense costuri suplimentare pentru furnizarea mărfurilor către clienţi. “Suntem profund şocaţi de magnitudinea catastrofei; mulţi dintre angajaţii noştri sau rudele lor au fost afectaţi de acest fenomen. Este inutil să spunem că dorim să îi ajutăm cât de mult putem”, a arătat proprietarul firmei, Gerald Schweighofer.

El menţionează că în urma solicitărilor prefectului de Suceava Sorin Popescu şi a preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, către agenţii economici, de a ajuta persoanele sinistrate, în reconstrucţia caselor afectate de calamităţi, Holzindustrie Schweighofer a decis să sprijine autorităţile în acest demers caritabil.

În acest sens, în parteneriat cu organizaţia Caritas Romania, Holzindustrie Schweighofer va participa la construcţia unui număr de opt case pentru sinistraţii din comuna Grăniceşti. Casele vor fi proiectate de arhitectul român Sergiu Petrea, care este specialist în proiectarea de case în zonele afectate de dezastre. “Vom finanţa câteva sute de mii de euro pentru acest proiect prin care sperăm să putem alina durerea unor victime ale inundaţiilor”, a mai spus Gerald Schweighofer.


Intră acum și în grupul de