Cota de benzina, un punct nevralgic pentru DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Prioritatea numărul unu a conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava este, în momentul de faţă, încadrarea în bugetul alocat şi reducerea unor cheltuieli, iar în acest sens s-au făcut pensionări, s-au redus sporurile acordate unor salariaţi şi se vor reduce salariile cu 25%, conform legii, a informat directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu.

Un punct nevralgic rămâne însă consumul de benzină, care ar trebui redus, având în vedere că de acum instituţia trebuie să se încadreze în cota de 150 de litri pe lună, lucru „imposibil”, spune Alexandru Lăzăreanu.

„Noi avem 8 maşini şi majoritatea consumă 10-11 litri la suta de kilometri. Sunt de parcurs foarte mulţi kilometri, chiar şi 3000 de kilometri în zona Vatra Dornei, de exemplu. La noi se face şi distribuirea vaccinurilor, apoi sunt cei care merg pe teren şi autorizează obiective, nu poţi să-i trimiţi pe jos. Am făcut un calcul să vedem câtă benzină ne-ar trebui în cadrul contractelor pe care le avem cu primăriile. Cred că pentru asta nu ar trebui să intrăm în cota de benzină, ci s-o luăm separat, din valoarea contractului”, a subliniat directorul Lăzăreanu.


Intră acum și în grupul de