Sucevenii indemnati sa nu ezite sa solicite ajutor pe timpul caldurii excesive


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a trimis spitalelor din judeţ dar şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă o notă prin care le-a reamintit măsurile ce trebuiesc luate în perioada de caniculă. Şeful instituţiei, Alexandru Lăzăreanu a subliniat că în cazul în care sucevenilor le este rău, să nu ezite să solicite ajutorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din Spitalul Judeţean, ambulanţa şi chiar să intre în farmacii pentru a servi un pahar de apă şi să se răcorească puţin.

„Există şi posibilitatea de consultaţii la domiciliu. Dacă medicul consideră că pacientul poate să stea acasă şi i se dă o reţetă sau este îndrumat să se adreseze a doua zi către ambulatoriu, dacă medicul a luat decizia aceasta, înseamnă că este cea mai bună. Nu de fiecare dată este necesară urcarea lor în ambulanţă şi internarea ” a declarat Alexandru Lăzăreanu.

Şi Ministerul Sănătăţii a solicitat vineri direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a cerut personalului din aceste structuri să ia măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate. Astfel, serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.

Direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie.
Au fost atenţionate şi unităţile de primiri urgenţe pentru a asigura numărul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice caniculei.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

Pe de altă parte, ISU „Bucovina” Suceava a informat vineri, dimineaţă că indicele de temperatură/umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80 în judeţul Suceava, inclusiv în ziua de sâmbătă.


Intră acum și în grupul de