Sucevean arestat preventiv în județul Bistrița-Năsăud: Bărbatul transporta țigări de contrabandă fiind drogat, având permisul suspendat, conducând o mașină radiată din circulație și cu număr fals de înmatriculare


Intră acum și în grupul de

Un sucevean de 36 ani a fost arestat preventiv în județul Bistrița-Năsăud, după ce a fost prins în flagrant transportând țigări de contrabandă.

Potrivit Poliției Române, bărbatul a fost prins în data de 3 decembrie. El a fost oprit în trafic pe raza județului menționat. Astfel, polițiștii au descoperit în mașina bărbatului 9.400 de pachete cu țigări, care nu aveau aplicate timbre sau banderole de marcaj fiscal emise de autoritățile din România.

Valoarea țigărilor a fost estimată la 172.960 de lei.

Mai mult decât atât, s-a constatat că suceveanul are dreptul de a conduce vehicule suspendat, iar autoturismul pe care îl conducea avea aplicate plăcuțe cu numere de Italia, deși era înmatriculat în Germania și radiat din circulație.

Totodată, el a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanța cocaină. I-au fost prelevate mostre biologice.

În aceeași zi, suceveanul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Bărbatul este cercetat pentru numeroase infracțiuni, respectiv: contrabandă, conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare au fost retrase, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.


Intră acum și în grupul de