Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi Falticeni, devenita tabara pentru copii din Tamaseni, comuna afectata de inundatii


Intră acum și în grupul de

Jandarmii din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni organizează o tabără pentru 49 de copii din Tămăşeni, judeţul Neamţ, comună afectată de inundaţiile din ultima perioadă. „Prin această iniţiativă încercăm să fim alături de cei afectaţi de inundaţii, să îi protejăm pe cei mici de greutăţile care s-au abătut peste familiile lor şi să prevenim posibile traume psihice şi emoţionale care i-ar putea afecta” declară purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, lt. Irina Ipate.

Potrivit acesteia, cei 49 de copii vor sosi în unitatea fălticeneană luni, 2 august şi vor sta până pe 10 august. Elevii au vârste cuprinse între 7 şi 15 ani, provin de la Şcoala cu clasele I-VIII Tămăşeni şi Şcoala de Arte şi Meserii din Adjudeni, comuna Tămăşeni şi sunt însoţiţi de trei profesori îndrumători.

Jandarmii fălticeneni au pregătit copiilor un program variat care cuprinde vizite la instituţiile din municipiul Fălticeni, muzee, mănăstiri, spectacole de teatru, jocuri de tabără.
Aceasta este a doua tabără organizată de unitate pentru copii proveniţi din familiile afectate de inundaţii. În 2008, 14 copii din comuna Bistra, judeţul Maramureş au fost invitaţi să petreacă o săptămână în unitate, pe atunci Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Fălticeni.

Având în vedere situaţia dramatică din unele zone din Moldova, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au făcut demersuri pentru organizarea unor tabere pentru copiii proveniţi din familiile grav afectate de inundaţii. În acest scop, dintre unităţile Jandarmeriei Române care vor găzdui copii au fost selectate: Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Jandarmi Montan Sinaia, Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Jandarmi Tăşnad şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.


Intră acum și în grupul de