Avansari in grad la Jandarmeria Suceava

La reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava şi la sediile subunităţilor din localităţile Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Făşlticeni, vineri, s-a desfăşurat ceremonialul militar şi religios organizat cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a unui număr de 111 lucrători ai unităţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, cpt. Bogdan Cornaci, în gradul de maior au fost avansaţi 3 ofiţeri, în gradul de căpitan, un1 ofiţer, în gradul de locotenent – 3 ofiţeri, în cel de plutonier adjutant şef– 1 subofiţer, în cel de plutonier adjutant – 26 subofiţeri, la gradul de plutonier major – 12 subofiţeri iar la gradul de plutonier – 65 subofiţeri.

La sediul I.J.J. Suceava, festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor de înaintare în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade.

După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat prin intonarea Imnului Naţional al României.

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie).