Avansari in grad la Jandarmeria Suceava


Intră acum și în grupul de

La reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava şi la sediile subunităţilor din localităţile Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Făşlticeni, vineri, s-a desfăşurat ceremonialul militar şi religios organizat cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a unui număr de 111 lucrători ai unităţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, cpt. Bogdan Cornaci, în gradul de maior au fost avansaţi 3 ofiţeri, în gradul de căpitan, un1 ofiţer, în gradul de locotenent – 3 ofiţeri, în cel de plutonier adjutant şef– 1 subofiţer, în cel de plutonier adjutant – 26 subofiţeri, la gradul de plutonier major – 12 subofiţeri iar la gradul de plutonier – 65 subofiţeri.

La sediul I.J.J. Suceava, festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor de înaintare în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade.

După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat prin intonarea Imnului Naţional al României.

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie).


Intră acum și în grupul de