Acasă Social Zeci de cazuri de cancer de piele, inregistrate in prima jumatate a...

Zeci de cazuri de cancer de piele, inregistrate in prima jumatate a acestui an in judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Secţiile de specialitate din spitalele din judeţul Suceava au raportat în prima jumătate a acestui an nu mai puţin de 33 de cazuri de tumori la nivelul pielii, a informat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, bioing. Adrian Popescu. Acesta a precizat că doar 5 din aceste cazuri sunt curabile.

„Trebuie conştientizat că soarele prezintă nişte riscuri. Apar avertizări ale radiaţiilor UV şi ar trebui luate în serios. Aceste radiaţii au efecte negative”, a spus Adrian Popescu.



Potrivit purtătorului de cuvânt a DSP Suceava, până pe data de 1 august 2012 are loc o lungă campanie de prevenire a cancerului de piele, a afecţiunilor oculare şi a altor efecte ale expunerii la radiaţiile UV solare asupra sănătăţii intitulată „Pentru sănătatea dumneavoastră, protejaţi-vă de soare!”.

„Radiaţia UV, în cantităţi mici este benefică pentru sănătate şi joacă un rol important în producerea de vitamină D. Totuşi, expunerea excesivă la radiaţia UV este asociată cu diferite tipuri de cancer de piele, cum este melanom-ul”, a declarat bioing. Popescu, adăugând că o analiză a numărului de decese datorată melanomului pielii efectuată de Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului, în perioada 2000-2008, situează ţara noastră pe primele 4 locuri în lume în ceea ce priveşte numărul de decese datorate melanomului- 1.703 decese la bărbaţi şi 1.530 la femei.

Specialiştii atenţionează asupra utilizării corecte a produselor pentru protecţie solară şi alegerii unei metode eficiente de protecţie pentru expunerea în condiţii de siguranţă la radiaţiile UV solare.

„Evitaţi expunerea excesivă la soare în orele de vârf (11-17), căutaţi umbra, purtaţi pălărie, purtaţi haine pentru protecţie care acoperă cât mai mult din suprafaţa corpului, purtaţi ochelari de soare, folosiţi corect produsele pentru protecţie solarǎ, protejaţi sugarii şi copii. NU expuneţi direct la soare sugarii şi copii mici, aceştia trebuie să rămână la umbră”, sunt recomandările pentru populaţie privind expunerea directă la razele solare.

„Pentru o utilizare corectă a produselor de protecţie solară, nu utilizaţi niciodată produsele pentru protecţie solară ca unic mijloc de protecţie; asociaţi produselor de protecţie solară şi alte mijloace de protecţie (ex. Ochelari de soare, pălării etc). Produsele pentru protecţie solară nu trebuie să fie prima dumneavoastră alegere pentru prevenirea cancerului de piele şi nu trebuie să fie utilizate cu scopul de a prelungi expunerea la soare. Alegeţi un produs pentru protecţie solară adaptat tipului dumneavoastră de piele şi condiţiilor de expunere. Alegeţi un produs pentru protecţie solară care protejează atât contra radiaţiilor UVB, cât şi contra radiaţiilor UVA. Aplicaţi o cantitate generoasă de produs pentru protecţie solarǎ. Reînnoiţi frecvent aplicarea produsului pentru protecţie solară”, a subliniat Adrian Popescu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version