Acasă Social Detaliile accidentului mortal de la Roșiori în care a fost implicată o...

Detaliile accidentului mortal de la Roșiori în care a fost implicată o ambulanță. Șoferul ambulanței a depășit o coloană într-o zonă în care depășirea e interzisă fără să aibă pornite semnalele sonore


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în cazul accidentului de vineri dimineața când o ambulanță a lovit o Dacia Logan, la Roșiori, iar o femeie a murit.

Potrivit cercetărilor, un bărbat de 46 de ani din Fălticeni, conducea, vineri la ora 7:09,  o ambulanță marca Volkswagen Transporter pe DN 2 pe raza localității Roșiori, pe direcția Fălticeni către Roman, iar în zona intersecției cu DJ 12E spre Mănăstirea Sf. Mina, pe un sector de drum prevăzut cu indicator cu semnificația ”Depășirea interzisă” și marcaj longitudinal continuu, s-a angajat în depășirea unei coloane de autovehicule oprite în spatele autoturismului marca Dacia Logan care efectua viraj la stânga.  Conform declarațiilor martorilor oculari, ambulanța avea în funcțiune doar semnalele luminoase și a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan în timp ce acesta din urma efectua virajul la stânga și se afla pe sensul opus de mers.



Autoturismul Dacia Logan a fost proiectat în șanțul din dreapta având în vedere direcția de deplasare iar ambulanța s-a oprit în șanțul din partea stângă.

În urma producerii accidentului a rezultat decesul unei femei de 56 ani din comuna Rădășeni și vătămarea corporală ușoară a două persoane respectiv, un bărbat de 53 ani din Rădășeni, pasager în autoturismul Dacia Logan care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Fălticeni unde s-a stabilit diagnosticul ”plagă escoriată sprânceană stânga”, fără să rămână internat și șoferul ambulanței  care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Fălticeni unde s-a stabilit diagnosticul ”contuzie escoriată scalt, escoriație pumn stâng”, fără să rămână internat.

Conducătorul ambulanței a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face șoferul ambulanței care a efectuat manevra de depășire pe sector de drum cu restricție fără să folosească semnalele sonore aflate în dotarea ambulanței.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”ucidere din culpă”, și ”vătămare corporală din culpă” fapte prev. și ped. de art. 192 și art. 196 din Codul Penal.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version