Patriarhul Romaniei a discutat cu Gheorghe Flutur problemele sociale ale judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut la finele săptămânii trecute o întrevedere cu Patriarhul României, Prea Fericitul Daniel, cu care a discutat mai multe teme printre care s-au regăsit şi colaborarea dintre Biserică şi administraţia locală.

Şeful executivului judeţean sucevean i-a mulţumit Patriarhului pentru modul în care s-a implicat Biserica ortodoxă în sprijinirea persoanelor afectate de inundaţiile din lunile iunie-iulie 2010. Gheorghe Flutur a declarat la finele întâlnirii cu PF Daniel că prezenţa la Putna a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române este „o mare bucurie” pentru toţi credincioşii ce au venit să se roage la Mănăstirea Putna.

El a ţinut să remarce faptul că, sâmbătă seara, a avut o întrevedere cu PF Daniel, cu care a discutat despre relaţiile dintre Biserica ortodoxă şi administraţia publică locală. „I-am mulţumit Prea Fericirii Sale pentru sprijinul oferit de Biserica ortodoxă la inundaţii şi nu numai şi implicarea promptă în ajutorarea persoanelor sinistrate”, a menţionat Gheorghe Flutur.

El a mai declarat că în discuţiile cu PF Daniel a abordat problema programelor sociale şi dorinţa administraţiei locale de a colabora cu Biserica în programe de îngrijire a copiilor şi bătrânilor aflaţi în situaţii de risc.

Totodată, Gheorghe Flutur a discutat cu Patriarhul BOR despre programul de pelerinaj în Bucovina şi despre dezvoltarea turismului cultural, pe care actuala admininstraţie publică judeţeană pune un mare accent.


Intră acum și în grupul de