Patriarhul Romaniei a discutat cu Gheorghe Flutur problemele sociale ale judetului Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut la finele săptămânii trecute o întrevedere cu Patriarhul României, Prea Fericitul Daniel, cu care a discutat mai multe teme printre care s-au regăsit şi colaborarea dintre Biserică şi administraţia locală.

Şeful executivului judeţean sucevean i-a mulţumit Patriarhului pentru modul în care s-a implicat Biserica ortodoxă în sprijinirea persoanelor afectate de inundaţiile din lunile iunie-iulie 2010. Gheorghe Flutur a declarat la finele întâlnirii cu PF Daniel că prezenţa la Putna a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române este „o mare bucurie” pentru toţi credincioşii ce au venit să se roage la Mănăstirea Putna.

El a ţinut să remarce faptul că, sâmbătă seara, a avut o întrevedere cu PF Daniel, cu care a discutat despre relaţiile dintre Biserica ortodoxă şi administraţia publică locală. „I-am mulţumit Prea Fericirii Sale pentru sprijinul oferit de Biserica ortodoxă la inundaţii şi nu numai şi implicarea promptă în ajutorarea persoanelor sinistrate”, a menţionat Gheorghe Flutur.

El a mai declarat că în discuţiile cu PF Daniel a abordat problema programelor sociale şi dorinţa administraţiei locale de a colabora cu Biserica în programe de îngrijire a copiilor şi bătrânilor aflaţi în situaţii de risc.

Totodată, Gheorghe Flutur a discutat cu Patriarhul BOR despre programul de pelerinaj în Bucovina şi despre dezvoltarea turismului cultural, pe care actuala admininstraţie publică judeţeană pune un mare accent.

loading...