Sanctuarul de la Cacica, loc de pelerinaj al catolicilor din Romania


Intră acum și în grupul de

Câteva mii de pelerini catolici au participat, duminică, la Cacica, la manifestările prilejuite de hramul Adormirii Maicii Domnului, slujba fiind oficiată de Arhiepiscopul emerit de Gniezno, Henryk Józef Muszyński, din Polonia, de episcopul Petru Gherghel şi de un sobor de preoti.

Episcopul Diecezei Romano-Catolice Iaşi, Petru Gherghel, le-a spus credincioşilor că speră ca acest pelerinaj la Sanctuarul Marian să fie unul rodnic şi binecuvântat, iar Maica Domnului să-i ocrotească neîncetat pe cei care au ajuns până aici. Monseniorul Petru Gherghel a înmânat, la finalul slijbei, mai multe diplome de onoare celor care au contribuit la restaurarea icoanei Madona Neagră, copie a icoanei cu acelaşi nume de la Czestochowa, din Polonia.

Cu aceeaşi ocazie, la împlinirea a zece ani de când sanctuarul de la Cacica a fost ridicat la rangul de Basillica Minor de Papa Ioan Paul al-II-lea, a fost dezvelită statuia fostului suveran pontif amplasată într-o piaţetă amenajată în faţa Bisericii din Cacica.

Statuia, din bronz, având 2,2 metri înălţime a fost dezvelită duminică în prezenţa eurodeputatului polonez Bogdan Marcinkiewicz, care a transmis salutul preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, dar şi a preşedintelui regiunii Rybnic, Damian Mrowiec, al primarului localităţii Rybnic, Wieslaw Janiszewski, deputatului Henryk Siedlaczek, precum şi a primatul emerit al Poloniei Henryk Józef Muszyński.

Statuia fostului suveran pontif ce a fost dezvelită duminică a fost donată de locuitorii districtului polonez Rybnic.


Intră acum și în grupul de