Senatorul Orest Onofrei ii bate obrazul colegului sau Radu Berceanu


Intră acum și în grupul de

Senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei, secretar general al Senatului României a făcut demersuri „insistente” pe lângă colegul său de partid şi de cameră parlamentară, ministrul Transporturilor, senatorul Radu Berceanu, ca să ajute Bucovina să finalizeze ceea ce Onofrei a denumit ironic „unirea cu ţara din punct de vedere al transporturilor”.

Senatorul Onofrei a spus că „îl roagă insistent” pe senatorul Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, să ajute Bucovina să finalizeze unirea cu ţara. „Din punct de vedere al transporturilor, Bucovina încă este izolată de restul ţării şi feroviar şi aerian şi rutier”, a explicat Orest Onofrei. El a mai spus şi că în ceea ce priveşte Aeroportul din Suceava, care ar putea contribui la dezvoltarea turistică a Bucovinei, încă sunt discuţii privind modernizarea acestuia.

„Din păcate, ministrul Transporturilor ne-a trimis să ne înţelegem cu cei din Iaşi şi din Bacău. Noi vrem însă să ne înţelegem cu el”, a declarat ferm senatorul PDL de Suceava, care a mai subliniat şi faptul că din punct de vedere turistic Bucovina este la fel de importantă ca Litoralul sau Valea Prahovei şi aeroportul poate asigura un aflux de turişti, în special din străinătate. În ceea ce priveşte legăturile rutiere, senatorul Orest Onofrei a declarat că modernizarea drumului european E 85, pe ruta Bucureşti-Siret a fost întreruptă, din considerente politice, la Roman şi că modernizarea drumului a continuat spre Iaşi şi nu spre Siret, cum era firesc pentru că se asigură ieşirea din UE spre Estul Europei.

Parlamentarul sucevean a mai declarat că inundaţiile din acest an au avariat şi calea ferată, fiind afectat transportul feroviar în Bucovina, în special cel de mărfuri. „Traficul feroviar este blocat din cauza unei porţiuni mici avariate la Dorneşti”, a mai spus Orest Onofrei care a arătat că pentru economia judeţului şi cea naţională, repararea căii ferate la Dorneşti este extrem de importantă şi de maximă urgentă pentru că asigură exportul de mărfuri efectuat de doi mari investitori austrieci din judeţul Suceava.

Este vorba despre firmele Schweighofer şi Egger. Senatorul consideră că exportul României ar fi fost cu cel puţin 0,1 % mai mare dacă cele două firme puteau să continue exporturile pe calea ferată şi nu ar fi trebuit să folosească infrastructura rutieră.

Orest Onofrei a mai spus că se îngreunează totodată şi traficul rutier pentru că sute de TIR-uri transportă acum această marfă în loc să fie transportată cu trenul, aducând în acelaşi timp şi venituri companiilor feroviare. „Rugămintea mea vine în sprijinul ministrului Radu Berceanu pentru că ţara are nevoie de miniştri care fac ceva şi nu de miniştri care ne explică extrem de convingător că stau degeaba”, a conchis senatorul PDL de Suceava.


Intră acum și în grupul de