Egal merituos pentru CSM Bucovina Suceava in disputa cu Poli Iasi (Rugby – Divizia Nationala)


Intră acum și în grupul de

Pe o căldură absolut insuportabilă, dar pe un teren „Unirea” bun, în etapa a III-a a turneului play-out al Diviziei Naţionale de rugby faţă în faţă s-au aflat CSM Bucovina Suceava şi Poli Iaşi. Disputa dintre cele două rivale din nordul Moldovei, care a fost întodeauna spectaculoasă, avea o importanţă mai mare pentru tânăra grupare gazdă care căuta disperată al doilea succes în campionat.

Cu o mulţime de absenţe faţă de încheierea primei părţi a campionatului, gruparea suceveană a început bine meciul şi Flutur a transformat în minutul 10 o lovitură de pedeapsă de la circa 30 de metri lateral dreapta. A fost apoi 6-0 pentru gazde, acelaşi Flutur reuşind să trimită balonul printre buturile ieşene.

Aşa cum era de aşteptat, oaspeţii nu renunţă şi reduc din handicap tot din lovitură de pedeapsă. Profitând de superioritatea lor pe „treisferturi”, ieşenii forţează şi reuşesc primul lor eseu în minutul 30.

La scorul de 6-10 în favoarea echipei Poli Iaşi, sucevenii se mobilizează exemplar şi izbutesc o acţiune colectivă de mare forţă care nu poate fi oprită decât neregulamentar de ieşeni, arbitrul V.Copil acordând eseu de penalitate în favoarea sucevenilor. Flutur transformă şi CSM Bucovina Suceava încheie prima repriză în avantaj, scor 13-10.

Partea secundă a întâlnirii dintre CSM Bucovina Suceava şi Poli Iaşi debutează cum nu se putea mai bine pentru gazde. Surprinşi puţin de replica elevilor lui Constantin Vlad, ieşenii comit câteva erori grave în apărare şi sucevenii reuşesc două încercări splendide prin Flutur şi Preutescu, ambele după curse de mai bine de 35 de metri. La jumătatea reprizei secunde tabela de marcaj arăta scorul de 25-10 în favoarea gazdelor în disputa cu Poli Iaşi.

Treptat-treptat, elanul sucevenilor se stinge, „benzina”se cam termină şi ieşenii devin tot mai periculoşi. Beneficiind şi de câteva erori ale noilor cooptaţi în lotul gazdelor, oaspeţii prin curaj şi reuşesc două eseuri consecutive transformate aducând scorul la 27-24 în favoarea sucevenilor. Mai sunt doar trei minute de joc şi sportivii de la CSM Bucovina Suceava încearcă să reziste eroic în faţa atacurilor dezlănţuite ale ieşenilor. Din păcate, sucevenii nu reuşesc să degajeze un balon din zona lor de apărare şi oaspeţii reuşesc o lovitură de pedeapsă din poziţie centrală egalând pe final într-un meci pe care-l credeau pierdut.

A fost aşadar 27-27 în disputa dintre CSM Bucovina Suceava şi Poli Iaşi, gazdele scăpând printre degete victoria în faţa unei formaţii mult mai omogene şi mai bine pregătite.

„Mare păcat că nu am putut rezista presiunii ieşenilor din final de meci”, a declarat antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad

„Mare păcat că nu am putut rezista presiunii ieşenilor din final de meci. S-a văzut lipsa de experienţă a celor mai tineri şi faptul că nu am reuşit o pregătire optimă în perioada de intersezon. Oricum, eu le mulţumesc jucătorilor noştri care au luptat pe o căldură teribilă în faţa unui adversar deosebit de ambiţios. Încă o dată, regret că nu am putut câştiga, am avut meciul în mână, dar nu am reuşit să fim calmi şi lucizi pe final de joc. Au plecat foarte mulţi jucători în perioada dintre prima şi a doua parte a campionatului, cei tineri nu au reuşit să se integreze încă, nu am izbutit să facem o pregătire centralizată şi meciuri amicale şi acest lucru s-a cunoscut. Avem totuşi tineri sportivi care promit şi care demonstrează încă o dată dacă mai era nevoie că rugbiul sucevean are resurse”, a declarat antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.


Intră acum și în grupul de