Zece medalii pentru sportivii suceveni la Campionatele Nationale de juniori (Canotaj)


Intră acum și în grupul de

Baza Nautică a Centrului Olimpic de la Năvodari a găzduit la finele săptămânii trecute ediţia 2010 a Campionatul Naţional de canotaj pentru juniori, competiţie la care s-au înscris peste 450 de sportivi din toate cluburile sportive şcolare şi liceele cu program sportiv de specialitate. Canotorii suceveni de la CSM Suceava şi CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni au avut o comportare deosebită reuşind să urce de 10 ori pe podiumul de premiere.

Prima medalia pentru CSM Suceava, una de bronz, a fost obţinută de Loredana Lău şi Elena Juravle în proba de 2x (dublu vâsle) la categoria juniori III. Pe locul secund s-au clasat Gianina Beleagă şi Marta Omania (CSM Suceava) în proba de 2x la categoria junioare II, aceleaşi sportive reuşind să devină campioane naţionale în proba de dublu rame.

La masculin, Petru Ghica şi Alexandru Dulgheriu (CSM Suceava) s-au situat pe locul III în proba de dublu rame la categoria juniori I, Marius Ghica devenind vicecampion naţional în proba 1x. Fraţii Petru şi Marius Ghica au obţinut medalia de argint în proba de 2x la categoria juniori I. În clsamentul general al cluburilor participante, echipa CSM Suceava pregătită de profesorii Vasile Avrămia şi Ioan Despa s-a situat pe locul V.

CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni a contribuit la zestrea medaliilor canotorilor suceveni la Campionatele Naţionale de juniori cu încă patru medalii. La categoria junioare I, Andreea Birică şi Ioana Nechita în proba de 2x au devenit campioane naţionale, la categoria junioare I Ramona Ungureanu clasându-se a doua în proba de simplu, la fel ca şi Ioana Vrânceanu la categoria junioare II în aceeaşi probă. În proba de 2x la junioare III, Raluca Sofia şi Andreea Porojan s-au clasat pe poziţia a III-a.

În aceeaşi perioadă cu Campionatele Naţionale de canotaj pentru juniori la Năvodari s-au desfăşurat şi Campionatele Naţionale Şcolare acolo unde sportivii de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni au obţinut cinci medalii.

Ioana Vrânceanu a devenit campioană naţională şcolară la junioare II în proba 1x, Andreea Birică şi Ioana Nechita s-au clasat pe locul II în proba de dublu rame la junioare I, la fel ca şi Mihalea Vultur în cuplu cu Raluca Sofia la categoria junioare II. În proba de 2x la junioare I, Andreea Birică şi Ioana Nechita s-au clasat pe locul III.

La masculin, în proba de 4 vâsle la categoria juniori II echipajul de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni format din Gheorghiţă Moroşan, Teddy Dohotaru, Sebastian Duduman şi Alexandru Dănilă s-a clasat al treilea, în timp de echipajul alcătuit din Cătălin Axinte, Gheorghiţă Moroşan, Teddy Dohotaru şi Sebastian Duduman s-a situat tot pe poziţia a III-a în proba de 4 rame.

Pe parcursul acestei săptămâni, tot la Năvodari va avea loc un concurs de selecţie pentru loturile naţionale de juniori ale României, săptămâna următoare urmând să aibă loc Campionatele Naţionale de seniori la Snagov.


Intră acum și în grupul de