Nouă pakistanezi depistați în zona Frătăuții Noi de polițiștii de frontieră suceveni. Ei doreau să ajungă într-o țară din vestul Europei

Nouă cetățeni din Pakistan au fost opriți, vineri, la frontiera cu Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră, comisar șef Ilie Poroch Serițan, polițiștii de suceveni au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetăţeni din Pakistan care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina, cu scopul de a ajunge în vestul Europei.

Astfel, vineri, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliței de Frontieră Vicovu de Sus.

Polițiştii de frontieră au depistat nouă cetățeni străini, care se deplasau pe jos, dinspre frontieră spre localitatea Frătăuţii Noi.

Deoarece nu își justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că cei nouă bărbaţi sunt cetăţeni din Pakistan şi au vârste cuprinse între 20 ani şi 43 de ani.

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că aceştia au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-o ţară din vestul Europei.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.