Transport de lemn supraîncărcat depistat de polițiști pe DN 17 A unde sunt restricții de tonaj. Polițiștii fuseseră sesizați că e un transport de lemn ilegal, dar nu s-a confirmat


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizaţi, vineri, prin apel 112 cu privire la faptul că pe drumul judeţean nr. 176 se deplasează, din direcţia Moldoviţa-Vatra Moldoviţei, un ansamblu auto format din cap tractor şi remorcă, încărcat cu material lemnos transportat ilegal, iar ca urmare, echipajul de poliție a mers spre intersecţia dintre DN 17A şi DJ 176, ulterior deplasându-ne pe DN 17A, către comuna Sadova unde a fost identificat transportul în timp ce se afla în coborârea pasului „Trei Movile”, în comuna Sadova și l-a oprit.

Echipajul de poliție a constatat faptul că ansamblul auto este condus de către un bărbat de 39 ani, existand avize pentru cantitatea de 36,78 metri cubi, nefiind constatate nereguli.

Ulterior, s-a procedat la conducerea ansamblului auto la atelierul de producţie de pe raza comunei Sadova, jud. Suceava, în vederea inventarierii materialului lemnos existent pe ansamblul auto.

În urma activităţii de cubare a materialului lemnos şi inventariere a acestuia, a rezultat un volum care se încadrează în marja de eroare de 4%, conform procesului-verbal întocmit de către lucrătorii Ocolului Silvic Pojorâta, sens în care nu au fost constatate nereguli referitoare la legalitatea transportului.

Totodată, s-a procedat la cântărirea ansamblului auto de către lucrătorii I.S.C.T.R .Suceava, ocazie cu care, în urma activităţii, s-a constatat faptul că transportul este supraîncărcat, măsurile legale urmând a fi luate de către angajaţii I.S.C.T.R .Suceava, conform competențelor.

Polițiștii au procedat la sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 2900 lei așoferului de 39 ani, conform prevederilor art. 101, alin.1, pct. 37 din OUG 195/2002, dat fiind faptul că acesta, în calitate de conducător al ansamblului auto în cauză, a fost identificat conducând în trafic pe un sector de drum cu restricţii referitoare la masa totală a auto, respectiv pe Drumul Naţional 17A.


Intră acum și în grupul de