„Bobocii” Scolii Militare de Subofiteri Jandarmi Falticeni se pregatesc de inceperea cursurilor


Intră acum și în grupul de

La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni în urma concursului de admitere au fost declaraţi „admis” 132 de băieţi, 13 fete şi 4 băieţi de etnie rromă. Marţi, 31 august 2010, cei 846 de candidaţi care au promovat probele eliminatorii au participat la cea de-a doua etapă a concursului de admitere la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, respectiv proba de verificare a cunoştinţelor.

Locurile scoase la concurs au fost ocupate de 13 fete, 132 de băieţi şi 4 băieţi de etnie rromă. Cei mai mulţi sunt din judeţele Suceava -24, Botoşani -12, Bistriţa Năsăud şi Vrancea câte 10. Candidatele admise sunt din judeţele Suceava, Bistriţa Năsăud, Bacău, Iaşi, Vrancea, Gorj, Giurgiu, Mureş, Mehedinţi şi Prahova. Media de vârstă a elevilor din acest an este de 21 de ani, o treime dintre elevi având vârsta de 19 ani.

„Cel mai mare punctaj l-a obţinut un candidat din Suceava care are 87 de puncte din 90 posibile. Ultimul punctaj a fost de 61 de puncte, departajarea făcându-se în funcţie de media generală obţinută la examenul de bacalaureat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, lt. Irina Ipate cu menţiunea că locurile pentru candidaţi de etnie rromă au fost ocupate de 4 băieţi din Vaslui, Brăila şi Bacău ce au obţinut între 42 şi 54 de puncte.

Rezultatele finale sunt afişate şi pe site-ul şcolii www.jandarmeriafalticeni.ro.

Lt. Ipate a subliniat că elevii jandarmi sunt aşteptaţi la sediul şcolii pe 11 septembrie 2010, până la ora 14.00 în vederea pregătirii pentru începerea cursurilor, ce va avea loc luni, 13 septembrie a.c.


Intră acum și în grupul de